24 Ekim 2008 Cuma

İncirli Turta


Malzemeler:
-1 su bardağı toz şeker
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-yarım paket margarin (oda sıcaklığında eritilmiş)
-2 yumurta (1 yumurtanın sarısını ayırın)
-1 paket vanilya
-birkaç damla limon suyu
-pudra şekeri (üzerine serpmek için)
-alabildiğince un

Harç İçin:
-2 su bardağı incir reçeli
-1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
-1 yemek kaşığı tarçın

Harcın Yapılışı:
Robota, reçel, ceviz ve tarçın koyarak koyu bir kıvam elde edin.

Yapılışı:
Şeker, süt, sıvı yağ, margarin, yumurta, vanilya, limon suyu ve unu ekleyerek bir hamur elde ediniz. 4/3 hamuru, turta kalıbına turta kalıbının şeklini kaplayacak şekilde iyice yayınız. Yaydığınız hamurun içine incirli harcı dökünüz. Kalan 4/1 hamurla uzun çubuklar oluşturunuz ve koyduğunuz harcın üstüne karşılıklı bir şekilde diziniz, son olarak da ayırdığınız yumurtayı çubukların üzerine sürünüz, 200 derece fırında kızarana kadar pişiriniz. Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekerini eleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: