8 Temmuz 2008 Salı

Kümbet Pasta...

MALZEMELER:

4 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya


KREMA İÇİN:

1 litre süt

5 yemek kaşığı şeker

5 yemek kaşığı mısır nişastası

5 yemek kaşığı hindistancevizi

YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çok iyi çırpıyoruz. Kuru malzemeleri elekten geçirerek ilave ediyoruz. Hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba boşaltıp 150 dereceli fırında pişiriyoruz.

Bu arada süt, nişasta ve şekeri sürekli karıştırarak bir-iki taşım kaynayana kadar pişiriyoruz. Ilıyınca içine hindistancevizini katıyoruz. (Ben koku vermesi için Çeşme’den Yıldız Teyze’nin gönderdiği sakızdan da 1 çay kaşığı ekledim).

Bu arada pişen keki ortadan ikiye kesiyoruz. Kalıpla aynı çapa sahip çukur bir kaseye kestiğimiz üst katı oturtuyoruz, elimizle yerleşmesini sağlıyoruz. Ortaya kremayı doldurup ikinci kat keki de üzerine oturtuyoruz. Varsa kalan fazlalıkları bıçakla kesip çıkartıyoruz. Üzerini streç filmle örtüp muhakkak bir gece buzdolabında bekletiyoruz.

Servis edeceğimiz zaman ters çevirip dilimliyoruz... Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: