19 Haziran 2008 Perşembe

Çıtır Çubuklar...

Güzel haberler gelene kadar güzel bi tarif vereyim dedim, son zamanlarda denediğim ve herkesin de beğenisini kazanan pratik bi tarif... Özellikle çocuklar için baştançıkarıcı olabilir...

Tarif;
Bir süre oda sıcaklığında bekletilmiş Milföy hamuru merdane yardımıyla açılır, üzerine yumurta sarısı sürülür ve ince uzun şeritler halinde kesilir… Kesim işlemi tamamlanınca üzerine bolca susam serpilir ve her şerit iki ucundan tutulup ters yöne doğru burulur. Burgu çubuklar yağlı kağıt konmuş tepsiye belli aralıklarla dizilir… Tahmini olarak 20dk kadar sonra üzerleri pembeleşen çubuklar fırından çıkartılır… Sıcak olarak servis etmenizi tavsiye ederim… Çıtır çıtır oldukça lezzetli oluyorlar… Bir de uzun şık bir bardak içinde servis edilirse daha bir havalı oluyor sanki… Benden söylemesi ;)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

çıtır çubukları denedim harika.kaşar peyniri ve beyaz peynir ile yoğurup yaparsanız daha da lezeil ben bayıldım.

Hülya dedi ki...

öneri için teşekkürler, denerim mutlaka ;)